Az Igazgyöngy Egyesület a Különleges Gyermekekért

Célunk a tanulási- és magatartási problémás, megkésett beszédfejlődésű, hiperaktív, figyelemzavaros, autisztikus és mozgásügyetlen gyermekek fejlesztése

A különleges, eltérő fejlődési módot mutató gyermekek fejlesztése, terápiája

Az Igazgyöngy Egyesület a Különleges Gyermekekért 2010. novemberében jött létre Egerben. Az általunk ellátott gyermekek különlegesek: Vagy azért, mert fejlődésük lassúbb, mint egy átlagos kisgyermeké, vagy azért, mert gyorsabban vagy másként fejlődnek.
 
Vállaljuk mindazon gyermekek fejlesztését a régióban, akik iskolakezdés előtt állnak és szükségük van az iskolaérettség elérésére.
 
Egyesületünk az integráció elveinek megfelelően a speciális nevelési szükségletű gyermekek számára nyújt segítséget, fejlesztésüket a többségi oktatás mellett működő rendszeres terápiával végzi, így a tanulási problémával küzdő gyermekek esélyt kapnak a felzárkózásra.
 
Szívesen fogadjuk azokat a gyermekeket is, akik az átlagnál tehetségesebbek, számukra speciális tehetséggondozó foglalkozásokat biztosítunk.

Egyetlen elkötelezettségünk a gyermek

Célunk, hogy a gyermekben felkeltsük azt, ami megvan benne,  létrehozni a test, a lélek és a szellem egységét, harmóniáját.  Igyekszünk őt hozzásegíteni, hogy a mindnyájunkban rejtőző saját „küldetést” megtalálják, kibontakoztathassák.
 Valamennyiükben igyekszünk meglátni a csillogó igazgyöngyöt. Lehet,    hogy ez a gyöngy még nem elég fényes, csillogó, de valamennyiükben benne van. A mi feladatunk, akik életük hivatásának választottuk, hogy ezekkel a gyermekekkel  foglalkozunk, hogy meg tudjuk, hogy meg akarjuk látni ezt a csillogást.