Alapozó Terápia

Az első terápiákat 1988-ban indították még kifejezetten Delacato módszerével. Dr. Marton-Dévényi Éva, Tóth Gábor és Szerdahelyi Márton vezetésével átformálták a Delacato módszert és 1991-től már a jelenleg is használt alapozó terápiával kezelték a gyerekeket. A terápia az elemi mozgásmintákon alapul és a tökéletes mozgáskoordináció elérését célozza meg.

Fejlesztő foglalkozás a legkisebbeknek - Gyöngyszem torna

Egyesületünk speciális, idegrendszer-fejlesztő, zenés-dalos-mondókás-mozgásos foglalkozásokat
szervez 1-4 éves kisgyermekeknek.

Homloklebeny- tréning

Homloklebeny- tréning

Schneider-féle beszédészlelési és beszédértési terápia

Dr. Schneider Júlia és Dr. Simon Ferenc kutatásai és fejlesztő munkája Gósy Mária komplex GOH-GMP diagnosztikáira épül. Felismerték, hogy sokkal több gyereknek okozza rejtetten meghúzódó hurut az anyanyelvi fejlődés akadályozását, késleltetését, mint gondolnánk. Ún. Proetz eljárással megtisztítják a légutakat az évek során lerakódott váladéktól, ami a beszédészlelés és beszédhallás jelentős javulását teszi lehetővé. A beszédhallás zavarát nem mérhetjük tisztahang-audiometriával, a fülészeteken végzett audiometriás vizsgálat nem alkalmas a beszédészlelés diagnosztizálására!!! 

Neurofeedback

Mi a neurofeedback (EEG-biofeedback)?

A biofeedback valamilyen emberi élettani jelenségre vonatkozó információ visszajelzése az illető embernek. Segítségével figyelemmel kísérhetjük azon fiziológiai folyamatainkat, melyek észlelése és akaratlagos befolyásolása normál élethelyzetben egyébként nem lehetséges.

Fenyvesi-módszer a diszlexia kezelésére

Fenyvesi-módszer a diszlexia kezelésére

Gyógypedagógiai fejlesztés

Gyógypedagógiai fejlesztés